‘Prins Andrew is steun en toeverlaat van Queen tijdens megxit’

Vorsten

20/01/2020 9:27 am

Prins Andrew heeft de megxit aangegrepen om zich van zijn beste kant te laten zien tegenover zijn familie. Koningin Elizabeth heeft enorm veel steun van haar zoon nu prins Harry en Meghan een stap terug uit het Britse koningshuis doen, vertellen ingewijden aan The Sun.

Andrew, die in november in opspraak raakte vanwege zijn interview met BBC Newsnight, verscheen zondag voor het eerst weer in het openbaar. De prins vergezelde zijn moeder naar de kerk in Sandringham en zou een paar dagen bij haar logeren. “Het publiek heeft hem dan misschien de rug toegekeerd, maar hij vindt het zijn taak om de Queen en prins Philip te steunen in deze zware tijd”, aldus een ingewijde.

De hertog van York werd de afgelopen weken buiten de schijnwerpers gehouden vanwege zijn banden met de van misbruik beschuldigde Jeffrey Epstein. Omdat Andrew na alle commotie zijn koninklijke taken voor onbepaalde tijd heeft neergelegd, zou hij nu alle tijd hebben om zich over zijn moeder te ontfermen. “Maar hij zou er hoe dan ook zijn geweest als schouder om op uit te huilen.”

Harry en Meghan maken vanaf het voorjaar geen gebruik meer van hun koninklijke titels, kondigde Buckingham Palace zaterdagavond aan. “Na vele maanden aan gesprekken en de meer recente discussies, ben ik blij om te kunnen zeggen dat we een ondersteunende en constructieve weg zijn ingeslagen, die goed is voor mijn kleinzoon en zijn familie,” liet Elizabeth weten in een verklaring. “Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde familieleden blijven.”

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk