Charles en Camilla ook naar Waterloo

Vorsten

29/05/2015 3:03 pm

LONDEN – Prins Charles en Camilla reizen op 17 juni naar België om de herdenking van de Slag bij Waterloo bij te wonen. De Prins van Wales en de Hertogin van Cornwall zullen aanwezig zijn bij de openingsceremonie bij de gerestaureerde boerderij van Hougoumont, die een grote rol speelde in de strijd. Het is dit jaar tweehonderd jaar geleden dat de slag, waarbij de Franse keizer Napoleon Bonaparte definitief werd verslagen, plaatsvond.

Charles ontmoet nakomelingen van soldaten die vochten in de strijd, onder wie afstammelingen van de Hertog van Wellington. Deze Britse hertog speelde een hoofdrol bij het verslaan van Napoleon. Zo onthult Charles samen met de huidige Hertog van Wellington een monument voor de Britse soldaten die meevochten.

Het is het tiende officiële bezoek van de Britse prins aan België: in 2011 was hij daar voor het laatst. Charles wordt vergezeld door prinses Astrid van België, dochter van koning Albert. Ook het Nederlandse koningspaar en de Luxemburgse groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa zijn aanwezig bij de herdenking. De Britten houden op 18 juni ook een eigen herdenking in St Paul’s Cathedral in Londen, waarbij ook leden van de eigen koninklijke familie zijn.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk