Charles en Camilla reizen naar België

Vorsten

17/06/2015 12:10 pm

WATERLOO – Prins Charles en zijn echtgenote Camilla, de Hertogin van Cornwall, wonen woensdag in België de openingsceremonie van de tweehonderdste herdenking van de Slag bij Waterloo bij. Clarence House twitterde een foto van de Britse prins en zijn vrouw samen met de Hertog en de Hertogin van Wellington, poserend bij de voet van de Leeuw van Waterloo. Ook is het op het twitteraccount een foto te vinden van de Hertog van York en de Hertogin van Cornwall bij boerderij La Haye Sainte en van Charles en de Hertog van Wellington bij een herdenkingsplaat.

De huidige Hertog van Wellington is een nakomeling van de Hertog van Wellington, die een hoofdrol speelde bij het verslaan van Napoleon. De Slag eindigde op 18 juni 1815, toen het Franse leger onder leiding van keizer Napoleon I werd verslagen door het leger onder bevel van de Hertog van Wellington. Dit leger bestond uit Britten, Duitsers, Nederlanders (Belgische en Nederlandse eenheden) en het Pruisische leger.

Elk jaar rond 18 juni spelen honderden acteurs in traditionele klederdracht de Slag bij Waterloo na. Voor de tweehonderdste herdenking vindt van 18 tot en met 21 juni de grootste reconstructie tot nu toe plaats met meer dan vijfduizend figuranten, driehonderd paarden en honderd kanonnen.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk