Prins Edward komt naar Almere

Vorsten

14/05/2015 1:41 pm

ALMERE – Prins Edward brengt volgende week vrijdag een bezoek aan Almere. De Britse prins gaat in het stadhuis van Almere in gesprek met Almeerse scholieren en docenten, meldt wethouder René Peeters van Almere op Twitter.

Prins Edward is de jongste zoon van koningin Elizabeth. De Graaf van Wessex komt naar Almere vanwege het twintigjarig bestaan van The International Award for Young People. Dit programma is actief in 132 landen en stimuleert jongeren om in hun vrije tijd maatschappelijk actief te zijn. De prins is voorzitter van de International Council. Na de interactieve bijeenkomst in de raadszaal, gaat de prins naar golfclub Almeerderhout waar hij een golftoernooi opent.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat Edward donderdag 21 mei de Golden Awards uitreikt in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Daarbij zijn ook prins Guillaume van Luxemburg aanwezig en de ambassadeur van Groot-Brittannië, sir Geoffrey Adams.

Groei

The International Award For Young People (TIAYP) is een programma voor jonge mensen in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar. Dit jaar bestaat TIAYP ruim twintig jaar in Nederland. Het aantal projecten stijgt jaarlijks. Vooral binnen het onderwijs, maar ook binnen het jeugd- en jongerenwerk en Scouting Nederland volgen elk jaar weer bijna duizend jongeren het programma. Een Award is een bewijs van doorzettingsvermogen en groei, maar ook een manier voor jongeren zich te onderscheiden van anderen.

Prins Edward spreekt tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Nederland onder andere met politici, bestuurders, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, schooldirecteuren en deelnemers van het programma. Het is de tweede keer dat prins Edward Nederland bezoekt als gast van TIAYP.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk