Prins Harry maakt vuist tegen stropers

Vorsten

12/07/2015 11:20 am

LONDEN – Zijn ervaringen als helikopterpiloot komen prins Harry in Namibië goed van pas. Hij vliegt tegenwoordig met een helikopter over het nationale park in Namibië om daar neushoorns te beschermen tegen stropers.

Daily Mail beschrijft de huidige werkzaamheden van prins Harry. Als er vanuit de heli een neushoorn wordt gespot, wordt het dier verdoofd en wordt er bloed voor DNA afgenomen. Ook verwijdert het team op bedreven wijze een stuk hoorn zonder schade aan het vitale weefsel aan te richten.

De hoorn groeit heel langzaam weer aan, maar door de afwezigheid van de trofee, is het dier voor stropers niet meer interessant om te doden. Een natuurbeschermer vertelt: ”Prins Harry is enorm betrokken om de zwarte neushoorns te beschermen. Hij is hier gekomen in een tijd dat Namibië te maken heeft met een toename van stroperij, hij draagt zijn steentje bij.”

In de Afrikaanse rimboe is het overdag meer dan 30 graden en duikt de temperatuur ‘s nachts onder het vriespunt. Harry slaapt met dierenartsen en parkwachters in daktenten op voertuigen die in een cirkel rondom het kampvuur geparkeerd staan om schorpioenen, slangen en grotere dieren uit de buurt te houden.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk