Harry en vrienden spelen kroegspelletje

Vorsten

15-08-2014 19:21:00

LONDEN – Prins Harry heeft donderdag een groot bierfestival in Londen bezocht. De 29-jarige prins ging er samen met een kleine groep vrienden naartoe, melden Britse media.

Op het Great British Beer Festival waren duizenden bierliefhebbers afgekomen. Kraamhouder John Craye liet Harry en zijn vrienden een kroegspelletje spelen. De man wilde eigenlijk tegen Harry zeggen dat hij erg veel op de prins leek, maar uit beleefdheid deed hij dat niet. Pas na afloop realiseerde Craye zich dat er een lid van het koningshuis bij zijn kraam had gestaan.

“Toen ik later hoorde dat het prins Harry was, vond ik dat erg verrassend”, vertelt Craye aan Daily Mail. De prins zou zijn vrienden van tips hebben voorzien bij het kroegspelletje. “Prins Harry kwam hier om zich te vermaken, net als de grofweg 20.000 andere bezoekers die we deze week al mochten verwelkomen. Hij wilde gewoon behandeld worden als een normale burger.”

Harry, die onopvallend gekleed was en een petje op had, zou zo’n twee uur op het festival hebben doorgebracht. Of hij ook gedronken had, is niet bekend. Een andere kraamhouder zegt dat de prins wel een paar verschillende biertjes heeft geproefd.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel