Prins Harry: mijn familie is bang voor de tabloids

Vorsten

2021-03-08 04:12:58

Prins Harry heeft medelijden met zijn vader Charles en broer William. In een interview met Oprah Winfrey dat zondagavond in de VS werd uitgezonden, stelt hij dat zijn vader en broer vastzitten in de instantie die het Koninklijk Huis is. “Net als ik er ooit in vast zat, zonder dat ik dat doorhad. Maar zij kunnen niet weg.”

Ondanks de compassie voor de situatie van zijn familie, vertelde de prins ook zeer teleurgesteld te zijn in de Windsors. Zij hebben hem en zijn vrouw Meghan nooit gesteund toen zij het slachtoffer was van racistische aanvallen, zo stelde Harry. “Er waren zoveel mogelijkheden om ons bij te staan. Maar niemand in mijn familie heeft er ooit iets van gezegd.”

Volgens prins Harry gaat zijn familie gebukt onder de druk van de Britse media. “Ik ben me er absoluut van bewust hoe bang mijn familieleden zijn dat de tabloids zich tegen hen keren”, aldus de hertog van Sussex, die uitlegt dat er een “onzichtbaar contract” is tussen de familie en de pers, die elkaar nodig hebben. Hij suggereerde dat die angst ervoor heeft gezorgd dat zijn familie niet heeft opgetreden tegen racistische verhalen over zijn vrouw en hun gezin in de media.


Meer Verenigd Koninkrijk