Prins Harry woont training bij

Vorsten

10/03/2016 12:19 pm

Prins Harry dook deze week op bij een training van twee gewond geraakte oorlogsveteranen die volgende week meedoen aan het evenement Clash of the Titans.

Prins Harry, organisator van de Invictus Games voor gewonde oud-militairen, kwam de sportmannen aanmoedigen tijdens hun training. Mike Goody werkte vroeger bij de Britse luchtmacht en zijn sportmaat Paul Vice was een commando bij mariniers. Beiden trainen voor de Clash of the Titans, waarin ze het zullen opnemen tegen Britse celebrity’s.

Mike en Paul doen mee aan een onderdeel van de triatlon, waarbij ze 800 meter moeten hardlopen in het Queen Elizabeth Olympic Park. Andere sporten waarin beroemde Britten het tegen elkaar opnemen voor het goede doel zijn baanwielrennen, ritmische gymnastiek, synchroonzwemmen en worstelen.

Medailles

Goody verloor in 2008 een deel van zijn linkerbeen toen tijdens een patrouille in Afghanistan een bermbom afging. Goody deed in 2014 mee aan de eerste editie van de Invictus Games en won vier gouden medailles en een zilveren met zwemmen. Vice, die in 2011 zijn onderbeen in Afghanistan verloor, won in 2014 goud met fietsen.

Prins Harry vindt het geweldig dat de mannen meedoen aan de Clash of the Titans van de Britse benefietorganisatie Sport Relief. ‘’Dat deze Invictus-atleten meedoen, betekent veel voor ons. Het is fantastisch voor de mannen dat ze worden erkend voor hun inspanningen in het verleden en de doelen die ze nu bereiken, na hun verwondingen. Het is daarnaast geweldig dat ze zoveel andere mensen inspireren in het hele land. Ik ben trots dat Invictus hier een rol in heeft gespeeld.”

Het evenement waar Mike en Paul aan meedoen wordt op vrijdag 18 maart live uitgezonden door de BBC.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk