‘Prins Harry’s werk wordt wel gewaardeerd’

Vorsten

25/07/2015 6:02 am

NEW YORK – Het werk van de Britse prins Harry als natuurbeschermer in Afrika wordt zeer gewaardeerd. Dat zegt Pohamba Shifeta, de Namibische minister van milieu en toerisme, tegen People. Het lijkt haaks op eerdere berichtgeving te staan waarin de minister liet weten bang te zijn dat het werk van de prins op een publiciteitsstunt zou uitdraaien.

Harry brengt drie maanden door in Zuid-Afrika, Botswana, Tanzania en Namibië. In dat laatste land helpt hij bij het beschermen van neushoorns tegen stropers.

Shifeta prijst Harry omdat hij zijn stem laat horen. “In zuidelijk Afrika hebben we de grootste populatie van wilde dieren. Zijn bijdrage wordt zeer gewaardeerd”, zegt de minster tegen People. Hij vervolgt: “Hij is echt geïnteresseerd in onze biodiversiteit. Hij is gepassioneerd over de instandhouding van neushoorns. Het kan effect hebben.” Volgens Shifeta staat de prins met beide voeten op de grond. “Gemeenschapsleden waardeerden hem zeer.”

‘Rijke westerling’

De mooie woorden van de minister lijken in niets op eerdere bewoordingen. Volgens Daily Express zou hij Harry een ‘rijke westerling’ hebben genoemd wiens inspanningen ‘niets zullen uithalen’.

Ook in de krant The Namibian ontkracht de minister deze woorden. Het ministerie laat weten dat er niets van waarheid in zit en dat de woorden uit verband zijn getrokken.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk