William nerveus voor eerste dag nieuwe baan

Vorsten

13/07/2015 11:37 am

CAMBRIDGE – Prins William is maandag begonnen aan zijn nieuwe baan als piloot op de traumahelikopter van de East Anglian Air Ambulance (EAAA). Hij is gestationeerd op Cambridge Airport. William werkt daar volgens Kensington Palace samen met artsen en verpleegkundigen in de graafschappen Bedfordshire, Cambridgeshire, Norfolk en Suffolk.

In een interview op de website van de BBC zegt hij uit te kijken naar zijn nieuwe baan. De prins, die in april een uitgebreide pilotentraining afrondde, omschrijft zijn werk als uniek en complex. Ook zei hij zich zenuwachtig te voelen voor zijn eerste werkdag, die al om 7.00 uur begon. ”Het is mijn eerste dag en ik voel me nerveus. Het is een natte dag vandaag in Cambridge, maar ik heb echt zin om te beginnen.”

Zijn shift als co-piloot duurt 9,5 uur. Williams werkt vier dagen achtereen en heeft daarna vier dagen vrij. Als het nodig is, kan hij zijn werk combineren met koninklijke taken. “Natuurlijk komt er een punt dat er meer druk op me komt te liggen en ik meer verantwoordelijkheden krijg, maar voorlopig kan ik beide banen en mijn taak thuis als vader van een jong gezin combineren door te jongleren. Ik geniet ervan.”

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk