William zet natuurbeschermers in het zonnetje

Vorsten

26-11-2014 07:26:00

LONDEN – In aanwezigheid van prins William zijn dinsdagavond in Londen de Tusk Conservation Awards 2014 uitgereikt. De prins is beschermheer van de Tusk Trust, een organisatie voor natuurbehoud. Hij reikte in die hoedanigheid ook prijzen uit, zo schrijft The Telegraph.

William beloonde twee natuurbeschermers voor hun inzet en werk onder ‘de zwaarste omstandigheden van het Afrikaanse continent’. De prins hield ook een toespraak. “Deze mensen brengen hun eigen leven in gevaar om de zeldzaamste en meest bedreigde dieren van Afrika te beschermen. Hun onbaatzuchtige toewijding maakt me nederig, en ik eer hen allen”, zo zei de prins.

De Hertog van Cambridge reikte de naar hem genoemde Prince William Award for Conservation in Africa uit aan Richard Bonham, die goed werk verricht voor de Masaï-gemeenschap in Kenia. De andere prijs die William uitreikte was de Tusk Conservation Award. Die ging naar Herizo Andrianandrasana, een natuuractivist uit Madagaskar.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.