Prins William deelt sportprijs uit

Vorsten

19/12/2016 8:47 am

Prins William heeft zondagavond zijn opwachting gemaakt tijdens het sportgala van de BBC in Birmingham. Tijdens de ceremonie mocht de Britse prins een oeuvreprijs overhandigen aan de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps.

“Het is voor mij een enorme eer om hier te zijn na een memorabel sportjaar”, zei William tijdens zijn speech alvorens hij het bijbehorende beeldje aan Phelps gaf. “Jij bent een van de grootste sportieve iconen die de wereld ooit heeft gehad. Jouw 23 gouden Olympische medailles, laat staan al die andere kleuren, vallen in de categorie bovenmenselijke sportgeschiedenis.”

William kondigde ook de winnaar van de Britse sportman van het jaar aan. Tennisser Andy Murray ging voor de derde keer met de titel aan de haal. Hij kon echter niet bij de uitreiking zijn.

Tijdens de ceremonie vermaakte de prins zich uitstekend naast de Britse atlete Jessica Ennis-Hill. Zo haakte hij enthousiast aan toen de hele zaal de IJslandse Vikingkreet deed, naar voorbeeld van de IJslandse voetbalsupporters op het EK voetbal.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk