Prins William wordt traumahelikopterpiloot

Vorsten

07/08/2014 1:30 pm

LONDEN – Prins William heeft een nieuwe baan. De hertog van Cambridge gaat aan de slag bij de East Anglian Air Ambulance als piloot van een traumahelikopter, dat heeft Clarence House laten weten.

“De hertog van Cambridge gaat aan de slag als helikopterpiloot bij de East Anglian Air Ambulance. Hij begint in de lente van 2015”, twittert Clarence House. Op de officiële website van het Koninklijk Huis staat dat de zoon van prins Charles in de herfst en winter begint aan zijn trainingsperiode, zodat hij in de lente echt kan beginnen. Hij zal zowel dag- als nachtdiensten gaan draaien.

De prins begint zijn functie als co-piloot, maar kan opklimmen tot gezagvoerder. Deze nieuwe baan wordt het belangrijkste waar de prins zich mee bezig zal gaan houden, maar daarnaast zal hij ook regelmatig koningin Elizabeth vertegenwoordigen, zowel in binnen- als buitenland. Het salaris dat William iedere maand krijgt, zal hij doneren aan een goed doel, laat het Koninklijk Huis weten.

Prins William werkte voorheen als Search & Resue Pilot bij de Royal Air Force (RAF). Hij nam deel aan meer dan 150 reddingsoperaties. In september 2013 stopte hij hiermee.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk