Prins William in een Chipmunk de lucht in

Vorsten

22/09/2015 1:24 pm

CONINGSBY – Prins William heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de luchtmachtbasis RAF Coningsby in Lincolnshire. Hij deed dat in zijn rol als beschermheer van de Battle of Britain Memorial Flight (BBMF).

Ter herinnering aan de slag om Engeland in oorlogsjaar 1940 werd na de oorlog besloten een aantal vliegtuigen uit die tijd te bewaren of uit onderdelen samen te stellen en te onderhouden. De toestellen kunnen nog altijd vliegen en worden ingezet bij herdenkingen.

Zo bracht een aantal afgelopen zondag boven Westminster Abbey in Londen in een ‘fly past’ een eresaluut ter herinnering aan de bijna 3000 piloten die destijds deelnamen aan de Battle of Britain, waarbij de Duitsers ervan werden weerhouden een invasie te lanceren tegen Engeland.

Trainingsvliegtuig

De vliegtuigen, waaronder zes verschillende modellen Spitfires en twee zogenoemde Chipmunks, zijn gehuisvest op de luchtmachtbasis. William kreeg er een rondleiding en kon ook het luchtruim kiezen in een Chipmunk, een in Canada ontwikkeld trainingsvliegtuig, samen met de leider van het BBMF-squadron, Dunc Mason.

Vorige week dinsdag had Williams broer prins Harry nog pech bij een herdenking waar hij in een historisch vliegtuig zou vliegen. Eén van de toestellen weigerde dienst en Harry stond toen zijn plaats in een ander vliegtuig af aan een veteraan van de Slag om Engeland.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk