Prins William klaar als Elizabeth hem vraagt

Vorsten

20/04/2016 11:39 am

Prins William staat klaar om meer koninklijke taken op zich te nemen wanneer zijn grootmoeder koningin Elizabeth daar om vraagt. Dat zei de prins in een interview met de BBC ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de Queen. “Als de koningin besluit meer verantwoordelijkheden over te dragen, ben ik de eerste die ze accepteert”, aldus William.

Hij sprak over de koningin als zijn ‘grote voorbeeld’ en vertelde over de steun die ze hem talrijke keren had gegeven. William werd ook gevraagd naar zijn reactie op de kritiek die hij in de media krijgt omdat hij te weinig doet voor het ‘koninklijk bedrijf’. “Ze noemen u ‘werkschuwe William'”, hield BBC-verslagger Nicholas Witchell de prins voor. William kon daar niet mee zitten. “Kritiek krijg je toch wel.”

William vertelde dat hij zijn rol als vader zeer serieus neemt. De 33-jarige prins wil zijn zoon George en dochter Charlotte bewust maken van hun plichten en veel tijd met hen doorbrengen. “Als dat niet kan, maak ik me zorgen over hun toekomst.” De tweejarige George weet nog niet dat hij ooit koning wordt. “Er komt een tijd dat we George uit moeten leggen wat zijn rol in de wereld is. Maar op dit moment gaat het ons om een veilige, stabiele omgeving voor hem en toon ik hem zoveel liefde als ik als vader kan.”

Volgens William heeft Elizabeth alle begrip voor zijn standpunt. “Ze snapt dat ik een familieman ben en er zoveel mogelijk wil zijn voor mijn kinderen”, zegt de prins in een interview met Sky News. Niet alleen de Queen steunt William, ook zijn vader Charles, broer Harry en vrouw Kate staan achter hem.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk