‘Beatrice is absoluut niet werkschuw’

Vorsten

01/02/2015 2:50 pm

LONDEN – Het gezin van prins Andrew is voor veel Britse media een dankbaar doelwit om giftige pijlen op af te schieten. Zo nam boulevardblad The Sun de afgelopen dagen prinses Beatrice in het vizier. Ze houdt niet van werken, aldus de krant die er fijntjes op wees dat de dochter van Andrew en Fergie in drie weken tijd drie keer op vakantie was gegaan.

Prinses Beatrice had haar baan bij Sony Pictures opgezegd en zette nu met vriend David Clarke de bloemetjes buiten in ski-oord Verbier en op het naast Sint Maarten gelegen Franse eiland St Barthélemy. Dat ze die reizen voor eigen rekening maakte, was voor The Sun geen belemmering om de prinses aan de schandpaal te nagelen als werkschuwe profiteur.

In The Mail on Sunday nemen anonieme vrienden van Beatrice het nu voor haar op. Ze is weliswaar bij Sony vertrokken, maar heeft zicht op ander werk. Ze heeft deze week twee sollicitatiegesprekken en eigenlijk wil Sony haar terug. Bovendien is ze zeer begaan met de zes liefdadigheidsinstellingen waarvan ze beschermvrouwe is en helpt ze zo af en toe ook haar grootmoeder koningin Elizabeth.

De boodschap die zondag in The Mail wordt gegeven is het tegenovergestelde van die van The Sun. De vakanties van Beatrice waren een welkome onderbreking van haar werkzame leven. Werkschuw is ze allerminst, aldus haar vrienden.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk