Programma prins Harry Zuid-Afrika-trip bekend

Vorsten

2015-11-19 13:48:00

LONDEN – Prins Harry vertrekt eind deze maand voor een week naar Zuid-Afrika en Lesotho. Het Britse hof heeft donderdag het programma vrijgegeven.

Harry begint zijn trip in Lesotho. Zijn bezoek aan het land staat in het teken van Sentebale, de stichting waar Harry mede-oprichter van is en die zich richt op kinderen met aids en hiv in het Afrikaanse koninkrijk. Tijdens zijn verblijf in Lesotho zal de prins het nieuwe kindercentrum Mamohato openen en meedoen aan een polowedstrijd om geld op te halen voor de stichting.

Na een aantal dagen in Lesotho reist de zoon van prins Charles door naar Zuid-Afrika. Ook daar staan verschillende afspraken op het programma. Deze staan allemaal in het teken van de geschiedenis van Zuid-Afrika, de kansen die jongeren er krijgen en het belang van natuur- en wildbehoud.

In Zuid-Afrika staat er onder meer een ontmoeting met aartsbisschop Desmond Tutu op de planning. Net als een bezoek aan onder meer een jongerencentrum, het Krugerpark en de Nelson Mandela Foundation.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana