Queen weet nog niet hoe haar kerst eruit zal zien

Vorsten

28-10-2020 14:27:20

Buckingham Palace heeft Britse media verteld dat het nog veel te vroeg is om te speculeren over wat koningin Elizabeth en haar familie wel of niet zullen doen met de kerstdagen.

Het paleis zei dat in reactie op berichten dat de Queen zou afzien van haar traditionele bezoek aan de kerk van Maria Magdalena bij haar landgoed Sandringham. Besluiten daarover worden pas op het laatste moment genomen, aldus Buckingham Palace.

De Britse vorstin bevindt zich sinds haar zomervakantie weer in Windsor Castle, waar een gezondheidsbubbel rond haar is gevormd. Personeel blijft een bepaalde tijd op het kasteel, neemt dan enige tijd vrij en gaat pas na zelfisolatie weer aan de slag. Dit alles om te voorkomen dat iemand de 94-jarige koningin besmet. Ook rond prins Philip (99) bestaat zo’n regeling.

Traditie

Hoe dat moet rond kerstmis, wanneer de koninklijke familie enkele dagen vooraf traditioneel eerst samenkomt voor een lunch op Buckingham Palace en zich daarna verzamelt in Sandringham, is niet bekend. De dan geldende coranaregels zijn dat namelijk ook niet. Op dit moment zijn samenkomsten van meer dan zes personen buiten het eigen huishouden niet toegestaan, hetgeen de familiereünie niet mogelijk zou maken.

Daarnaast speelt het probleem dat altijd honderden mensen afkomen op de komst van de koninklijke familie naar St Magdalene’s, het kerkje waar een groot deel van de Windsors te voet naar toe gaat. Vorig jaar waren er 1500 belangstellenden en dat is onder de huidige omstandigheden ook niet gewenst.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord