‘Richard III hield van banketten en wijn’

Vorsten

17/08/2014 11:19 am

LEICESTER – Recent onderzoek heeft uitgewezen dat koning Richard III er wel een heel royale levensstijl op nahield. De Engelse vorst (1452-1485), wiens stoffelijke resten twee jaar geleden werden ontdekt in Leicester, zou zeker in zijn laatste levensjaren veel alcohol hebben gedronken.

Het Britse geologische wetenschapsteam en de universiteit van Leicester deden onderzoek naar de botten van Richard. Hieruit kwam naar voren dat Richards dieet in de laatste twee jaar van zijn leven is veranderd. Na zijn kroning in 1483 is hij een kwart meer alcohol gaan drinken en veel exotische vogels zoals zwanen, kraanvogels en reigers gaan eten. Hij zou wel drie liter wijn en bier per dag hebben gedronken.

Dr. Angela Lamb, een van de wetenschappers die aan het project werkt: “Scheikundig onderzoek wijst uit dat Richards eet- en drinkpatroon als koning veel rijker was dan dat van andere hooggeplaatsen in de late middeleeuwen. We weten dat hij meer banketten hield, waarbij veel wijn werd genuttigd.” De resultaten zijn zondag te zien in een documentaire op Channel 4.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk