Sophie kijkt op set Downton Abbey

Vorsten

2015-03-05 09:36:00

LONDEN – Sophie, de Gravin van Wessex, had woensdag van koningin Elizabeth de taak gekregen de Mexicaanse presidentsvrouw Angélica Rivera een leuke dag te bezorgen met een bezoek aan de set van de populaire televisieserie Downton Abbey. Rivera vergezelt haar man president Enrique Peña Nieto bij zijn driedaagse staatsbezoek aan Groot-Brittannië.

Volgens de Britse boulevardbladen moet de presidentsvrouw zich thuis hebben gevoeld bij Downton Abbey. Ze was immers, zo merkte de Daily Mail fijntjes op, in eigen land te zien in de rol van Teresa ‘Gaviota’ Hernández, een ster uit de populaire telenovela of soapserie Destilando Amor.

Op de foto die tijdens het bezoek werd gemaakt met een aantal leden van de cast, viel Rivera in elk geval niet uit de toon, al was ze moderner gekleed dan de tv-sterren met hun kleding uit de jaren twintig van de vorige eeuw.

Sterren

Sophie en Angélica Rivera ontmoetten onder anderen Elizabeth McGovern (Cora Crawley, de gravin van Grantham in de serie) en Hugh Bonneville (Robert Crawley, de graaf van Grantham), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley) en Sophie McShera (de naïeve keukenmeid Daisy Mason).

Angélica en haar man, die overdag ontmoetingen had met vertegenwoordigers uit de Britse zakenwereld en politiek, werden woensdagavond getrakteerd op een diner in de Guild Hall. Donderdagmorgen hebben ze op Buckingham Palace alvast afscheid genomen van koningin Elizabeth en prins Philip. Het presidentspaar besluit het staatsbezoek in het Schotse Aberdeen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek