Speciale postzegels voor verjaardag Queen

Vorsten

29/03/2016 3:14 pm

De negentigste verjaardag van koningin Elizabeth II wordt ook door posterijen in veel landen van de wereld herdacht. De Royal Mail komt op 21 april met zes postzegels met daarop de jarige vorstin in verschillende fasen van haar leven.

Zo is er een zegel waarop ze als klein meisje is afgebeeld met haar vader, de latere koning George VI, en een zegel met de koningin en de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder en president Nelson Mandela.

Elizabeth is echter niet alleen koningin van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, maar van nog eens vijftien andere landen plus een royaal aantal Britse overzeese gebiedsdelen en de Kanaaleilanden. De posterijen daar grijpen de koninklijke mijlpaal ook aan om herdenkingszegels en postzegelvellen uit te geven.

Kanaaleiland Jersey komt 21 april met tien zegels met foto’s van Elizabeth en haar familie door de jaren heen. Australië komt op 5 april met twee zegels, met daarop een afbeelding van de ‘Queen’, en één met de zogenoemde Australische Gouden Acacia broche. Gibraltar was er vorige maand al vroeg bij met negen verjaardagszegels, eveneens met foto’s van Elizabeth, en het Eiland Man gaf al acht zegels uit met foto’s van royalty fotograaf Arthur Edwards van boulevardblad The Sun.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk