Sunak verwijst naar koningin Elizabeth op klimaattop

Vorsten

07-11-2022 23:42:04

De Britse premier Rishi Sunak heeft maandag bij zijn eerste grote internationale toespraak op de klimaattop in Egypte de woorden die koningin Elizabeth bij de vorige top in Glasgow uitsprak herhaald. “Ze weerspiegelde hoe ‘de geschiedenis heeft aangetoond dat wanneer naties samenkomen voor een gemeenschappelijk doel, er altijd ruimte is voor hoop”, zo herinnerde hij zich.

“Ik geloof dat we in Glasgow ruimte voor hoop hebben gevonden”, vervolgde Sunak. “Met nog een laatste kans om een plan te maken dat de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5 graad zou beperken, hebben we de beloften gedaan om dat doel binnen bereik te houden. En de vraag van vandaag is deze: kunnen we de collectieve wil oproepen om ze te leveren? Ik geloof dat we dat kunnen.”

Koningin Elizabeth riep de de landen van de wereld vorig jaar op om snel te handelen tegen klimaatverandering. Het is tijd voor actie, zo stelde ze in een videoboodschap die werd vertoond. De in september overleden vorstin spoorde de wereldleiders ook aan “waar staatsmanschap” te bereiken door hun beloften na te komen.

Meer Verenigd Koninkrijk