Massaal gewed op koninklijke spruit

Vorsten

17/04/2015 10:16 am

LONDEN – De wedkantoren in Engeland doen weer goede zaken in aanloop naar de geboorte van het tweede kindje van de Britse prins William en zijn vrouw hertogin Catherine. Er wordt onder meer geld ingezet op het geslacht, de naam en de geboortedatum van de koninklijke spruit.

De meerderheid van de Britten denkt dat Catherine een prinsesje op de wereld zal zetten. Maar liefst tachtig procent van de inzetten bij wedkantoor Paddy Power zijn op meisjesnamen, meldt Mashable. De drie grootste bookmakers noteren Elizabeth en Charlotte als favoriete namen onder de gokkers. Mocht prins George een broertje krijgen, dan denken de meeste Britten dat het jongetje de naam James of Henry meekrijgt.

Wedkantoren nemen zelfs weddenschappen aan over de kleur van de jurk die Kate zal dragen zodra ze het ziekenhuis mag verlaten. De meeste mensen denken dat het blauw is, gevolgd door roze en oranje. Bij bookmaker Coral kan je ook inzetten op wie de baby zal vasthouden bij het verlaten van het ziekenhuis en of William en Kate een tweeling of zelfs drieling krijgen.

Tweelinggeruchten

Op 1 oktober werd het wedden op een eventuele koninklijke tweeling even stilgelegd. Diverse bookmakers kregen een groot aantal nieuwe klanten binnen die allemaal een hoog bedrag inzetten op de gok dat de Hertogin van Cambridge in verwachting is van twee ‘royal baby’s’. En dit leidde tot achterdocht bij de bookies.

Rondom de geboorte van prins George, twee jaar geleden, werd er ook massaal gewed op de naam, het geslacht en de geboortedatum van de baby. Er kon zelfs gewed worden op zaken die iets verder in de toekomst liggen, zoals het eerste woordje van het kind, de naam van zijn of haar eerste liefde en de universiteit waar de royal gaat studeren. Bookies meldden toentertijd dat er voor miljoenen was ingezet, uitzonderlijk hoog voor een zaak dat niet om sport draait.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk