‘William en Harry vervalsten briefjes nanny’

Vorsten

11/04/2015 9:57 am

LONDEN – De prinsen William en Harry maakten in hun jeugd wel eens briefjes van hun nanny na. Ze veranderen de instructies voor de kok van een gezond diner in pizza. Helaas voor de Britse prinsen had de kok dat vrij snel door, gezien het kinderlijke handschrift van de jongens.

Dat vertelt de voormalige kok van Diana en prins Charles aan People. Darren McGrady kookte al jaren voor koningin Elizabeth en kwam na het huwelijk van Charles en Diana in dienst bij het jonge gezin. Hij werkte er elf jaar. Toen Charles en Diana in 1992 uit elkaar gingen, kookte hij nog vier jaar voor de prinses en haar zoons.

Als de kleine prinsen op visite gingen bij hun oma koningin Elizabeth in Buckingham Palace, willen ze graag hetzelfde eten als de volwassenen. Maar dan wel gepureerd of in kleine stukjes. Thuis kregen de jongens vooral traditionele Britse gerechten voorgeschoteld. “William hield erg van hartige taarten, gepocheerde kip en viskoekjes. Ook waren ze dol op een jam roly-poly, een gebakje met bladerdeeg en fruit.”

Naarmate de jongens ouder werden, ontwikkelden ze hun eigen smaak in eten en drinken. Maar wat er op tafel kwam, werd niet door hen zelf bepaald. Hun nanny gaf doorgaans instructies aan de kok over de avondmaaltijd. Toen William een keer de kip had doorgekrast en er pizza van had gemaakt zonder toestemming van de nanny, wist de kok wel wat hij moest doen. “Ik was banger van de nanny dan van William. Het werd dus gewoon kip.”

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk