William en Kate bedanken journalisten

Vorsten

17/04/2016 1:35 pm

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben de journalisten die met hen meereisden door India en Bhutan bedankt voor hun werk. Het Britse paar, dat niet altijd even blij is met de vele media-aandacht, rondde de reis door Azië zaterdag af.

“Alle meereizende media bedankt”, twitterde Kensington Palace zondag. “We waarderen het harde werk echt. Tot de volgende keer!”

William en Kate waren zeven dagen van huis. De hertog en hertogin van Cambridge bezochten onder meer een Indiaas natuurreservaat, waar ze olifantjes en neushoorntjes voerden, ontmoetten Bollywoodsterren en vierden alvast de verjaardag van Williams oma koningin Elizabeth. In Bhutan gingen de prins en zijn vrouw op bezoek bij koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuk en koningin Jetsun Pema, die in februari hun eerste kind verwelkomden. Ook wandelden William en Kate urenlang naar een boeddhistisch klooster.

Kinderen

Zaterdag werd de reis afgesloten met een bezoek aan de Taj Mahal. Daar maakten de hertog en hertogin ‘nieuwe herinneringen’ door net als Williams moeder Diana te poseren voor het internationaal bekende monument van de liefde. Diana zat 24 jaar geleden in haar eentje op het bankje voor de Taj Mahal, die foto werd symbool van haar gestrande huwelijk met prins Charles.

Prins George en prinses Charlotte, de twee kinderen van William en Kate, gingen niet mee op reis. Het paar liet weten de kinderen enorm te missen. “We kijken ernaar uit om ze weer te zien”, zei William vrijdag tegen de aanwezige pers. “We hebben ze gesproken. Heel vaak.”

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk