William en Kate verzoeken om privacy in brief

Vorsten

07/05/2015 8:10 am

NORFOLK – De Britse politie heeft in de buurt van het koninklijk landgoed Sandringham brieven uitgedeeld aan fotografen met daarin het verzoek om het jonge gezin van prins William met rust te laten.

William vertrok woensdag met zijn vrouw Kate, zoontje George en pasgeboren baby Charlotte naar Anmer Hall, op zo’n 190 kilometer van de hoofdstad bij Norfolk. Anmer Hall biedt meer privacy dan Kensington Palace: het ligt op het landgoed Sandringham, waar William en Kate zich meer dan in Londen kunnen afschermen van nieuwsgierige fotografen en het publiek.

In de brief, ondertekend door het secretariaat van het stel, wordt gevraagd hun privacy te respecteren nadat deze verschillende keren is geschonden door fotografen met telelenzen. “Niet alleen om de royal family te observeren, maar ook om ze te fotograferen tijdens hun activiteiten op het landgoed.” Er staat ook te lezen dat na waarschuwingen de situatie is verbeterd, maar dat ze de fotografen er nog wel aan willen herinneren. Zowel de politie als Clarence House wil niet reageren op de brief.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk