William reikt awards uit voor natuurbehoud

Vorsten

24-11-2015 22:42:00

LONDEN – Prins William heeft dinsdagavond in Londen de Tusk Conservation Awards 2015 uitgereikt. De zoon van prins Charles is beschermheer van de Tusk Trust, dat zich inzet voor natuurbehoud. Hij sprak zijn bewondering uit voor het werk van de winnaars en finalisten, schrijft The Telegraph.

William (33) hield een toespraak over de illegale jacht op bedreigde diersoorten waarin hij onder meer waarschuwde voor de gevolgen van stroperij van ivoor. “Het is belangrijk om het moedige werk aan de frontlinie van natuurbehoud te erkennen”, zei hij. Ook sprak hij over dat door de verstedelijking steeds meer mensen opgroeien zonder veel connectie met de natuur. “Als mensen het niet zien, kunnen ze het ook niet waarderen. Of nog erger, niet veel moeite nemen om er goed voor te zorgen.”

De hertog van Cambridge reikte de naar hem genoemde Prince William Award for Conservation in Africa uit aan Garth Owen Smith, die zich in Namibia hard maakt voor natuurbehoud en het beschermen van bedreigde diersoorten als olifanten en zwarte neushoorns.

De andere prijzen die hij uitreikte, waren de Wildlife Ranger Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, en de Tusk Award for Conservation in Africa. Edward Ndiritu won de Wildlife Ranger Award voor zijn inzet tegen stropers in Kenia. Emmanuel de Merode kreeg de Tusk Award for Conservation in Africa voor zijn aandeel in het behoud van het Virunga National Park in Congo.

Meer Verenigd Koninkrijk