William wenst poolavonturier succes

Vorsten

19/10/2015 3:38 pm

LONDEN – Prins William heeft maandag in Kensington Palace de poolvorser Henry Worsley succes gewenst met zijn gewaagde onderneming om helemaal alleen naar de Zuidpool te reizen. “Het is een enorme uitdaging, maar er is niemand beter dan jij. We zullen aan je denken met kerst”, aldus William. De prins is beschermheer van de pooltocht.

Henry Worsley (55), een voormalige legerkolonel, heeft de Zuidpool al een keer eerder bereikt. Dat was in januari 2009, toen hij met een aantal anderen de tocht nadeed van Ernest Shackleton precies honderd jaar eerder. Shackleton moest toen op 156 kilometer van de pool met zijn ploeg rechtsomkeert maken vanwege een dreigend voedseltekort. Op dat moment was niemand verder gekomen. Pas in 1911 bereikt de Noor Roald Amundsen de Zuidpool.

De groep waarmee Worsley de pool bereikte bestond uit verre familieleden van de originele groep ontdekkingsreizigers. Worsley is zelf familie van de schipper van het schip Endurance, waarmee de groep naar Antarctica voer. Het avontuur in 2009 heeft hem sindsdien zo in zijn greep gekregen dat hij het nu alleen, zonder verdere hulp, wil proberen.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk