Erfgroothertogin leert Luxemburg kennen

Vorsten

14-07-2014 19:45:00

DIEKIRCH – Erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw Stéphanie hebben maandag hun reeks kennismakingsbezoeken in eigen land voortgezet. Het Luxemburgse paar is daar in april vorig jaar mee begonnen en heeft er nu 12 achter de rug. De reis ging maandag naar de zogenoemde Nordstad, de benaming voor het samenwerkingsverband tussen Ettelbrück en Diekirch.

Als leidraad voor de bezoeken gelden de centra voor ontwikkeling, CDA, waarvan Luxemburg in de zes regio’s waarin het groothertogdom is opgedeeld, er 15 heeft. Dat betekent dat Guillaume en Stéphanie die in oktober 2012 trouwden, nog 3 visites voor de boeg hebben.

De kennismakingsbezoeken kennen een vast patroon, met ontvangst door de respectievelijke burgemeesters – maandag twee stuks -, sportieve en muzikale optredens van de jeugd, uitleg over recente ontwikkelingen en toekomstplannen van de gemeente en regio en veel gelegenheid voor het publiek om kennis te maken met Guillaume en Stéphanie.

In een recent interview zei Guillaume dat de bezoeken een belangrijke bijdrage leveren aan de kennis die zijn oorspronkelijk uit België afkomstige vrouw opdoet van haar nieuwe vaderland. “We worden overal warm verwelkomd, en we leren over de diversiteit van ons land”, aldus de erfgroothertog.

Meer Vorstenhuizen