Filip en gezin dagje uit naar dierenpark

Vorsten

13-07-2014 10:30:00

BLANKENBERGE – De Belgische koning Filip en vrouw en kinderen hebben zaterdag een uitstapje gemaakt naar dierenpark Sea Life in Blankenberge. Het gezin gaat deze zomer niet naar het buitenland op vakantie, omdat de koning beschikbaar wil blijven voor de vorming van een nieuwe Belgische regering. Als alternatief gaan Filip, Mathilde en hun kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore dagjes uit in eigen land, meldt RTL.be.

Veel zeedieren in Sea Life zijn daar geboren en permanent gevestigd, maar het park vangt ook hulpbehoevende dieren op. Verzorgers legden de familie uit dat de aanwezige zoetwaterschildpadden vaak door particulieren gedumpt waren voordat ze werden opgevangen in Sea Life. De prinses en prinsesjes leken het meest onder de indruk van de slangenhalsschildpad, met zijn extreem lange nek.

De kinderen mochten ook het eten voor de Humboldt-pinguïns klaarmaken en de diertjes vervolgens voeren. Daarbij was ook ruimte voor de pers om foto’s te maken. Tijdens het dagje uit sprak het gezin Nederlands met elkaar.

Meer Vorstenhuizen