Golf-monarchen ontvangen Obama

Vorsten

2016-04-21 13:56:00

President Barack Obama beraadslaagt donderdag in de Saudische hoofdstad Riyadh met de leiders van de Golfstaten. De Amerikaanse president is gast van koning Salman, die woensdag al een twee uur durende aparte ontmoeting had met Obama.

Koning Salman ontving die avond ook koning Mohammed VI en diens broer Moulay Rachid voor een topbijeenkomst tussen de lidstaten van de samenwerkingsraad van de Golf (GCC) en Marokko. Hij uitte in het Al-Diriyah paleis zijn steun en solidariteit met het Noord-Afrikaanse land, met name ook wat betreft de bezetting van de Westelijke Sahara.

De GCC wordt gevormd door de zes monarchieën op het Arabische schiereiland. Twee staatshoofden ontbraken wegens gezondheidsproblemen zowel woensdag als donderdag bij het overleg: sjeik Khalifa bin Zayed van de Verenigde Arabische Emiraten en sultan Qaboos van Oman.

Privélunch

Koning Hamda van Bahrein werd bij het toptreffen met Obama vergezeld door zijn zoon kroonprins Salman, terwijl de Saudische koning Salman zich liet bijstaan door de kroonprinsen Mohammed bin Nayef en Mohammed bin Salman.

Obama wordt vrijdag in Groot-Brittannië verwacht waar hij onder meer een privélunch heeft met koningin Elizabeth en prins Philip.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig