Het Loo klaar voor ontvangst prins Albert

Vorsten

02-06-2014 18:44:00

APELDOORN – Prins Albert II van Monaco komt dinsdagmiddag op paleis Het Loo in Apeldoorn de tentoonstelling openen die daar over zijn moeder wordt gehouden onder de noemer ‘Grace Kelly – prinses en stijlicoon’. Het is een uitvloeisel van de expositie die in 2007 in het Grimaldi Forum in Monaco met enorm succes werd georganiseerd en die sindsdien in verschillende vormen op verschillende plekken in de wereld te zien is.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bij de opening aanwezig, prinses Charlène tot verdriet van alle betrokkenen uiteindelijk niet. Afgelopen vrijdag maakte het paleis in Monaco bekend dat Albert en Charlène eind dit jaar gezinsuitbreiding verwachten. Een dag later werd eraan toegevoegd dat de van oorsprong Zuid-Afrikaanse prinses niet meekomt naar Nederland.

Een kleine tegenvaller voor Het Loo, dat met haar komst op maximale mediabelangstelling uit binnen- en buitenland had kunnen rekenen. De tentoonstelling opent op 5 juni de deuren voor het publiek en is tot en met 26 oktober te zien.

Diner

Prins Albert, die volgend jaar zijn tienjarig regeringsjubileum viert, krijgt dinsdagavond op Het Loo een diner aangeboden door het Nederlandse koningspaar. Ook prinses Beatrix is daarbij van de partij. Eerder op de dag en ook woensdag heeft de vorst van het ministaatje aan de Middellandse Zee besprekingen met onder meer minister-president Mark Rutte, met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en gaat hij langs bij VNO-NCW.

Het is voor het eerst dat een staatshoofd van Monaco in Nederland op officieel bezoek komt.

Meer Vorstenhuizen