Naruhito kiest voor online nieuwjaarsboodschap

Vorsten

10-12-2020 15:17:44

De Japanse keizer Naruhito zal een videoboodschap inspreken voor de bevolking van Japan om het nieuwe jaar in te luiden. Dat maakte het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding donderdag bekend. Het is de eerste keer dat Naruhito de bevolking toespreekt via een videoboodschap sinds hij de troon mei vorig jaar besteeg.

De mededeling volgt op het besluit om het traditionele nieuwjaarsmoment af te gelasten. Normaal gesproken zou de keizer op 2 januari met zijn familie op het paleisbalkon verschijnen om de nieuwjaarswensen van het publiek in ontvangst te nemen. Door het stijgende aantal coronabesmettingen in Japan werd echter besloten om het evenement niet door te laten gaan. Het paleis was namelijk bang voor de grote toeloop van publiek voor de traditionele nieuwjaarsgroet en toespraak van de keizer.

Het is voor het eerst sinds 1990 dat de balkonscène niet doorgaat. Destijds was het overlijden van keizer Hirohito de reden.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.