Japanse prinses Noriko getrouwd

Vorsten

2014-10-05 10:09:00

TOKIO – De Japanse prinses Noriko is zondag in het Shinto-heiligdom Izumo Taisha getrouwd met Kunimaro Senge, de oudste zoon van de hoofdpriester van het heiligdom. Noriko is vanaf nu mevrouw Noriko Senge. Ze maakt door haar huwelijk niet langer deel uit van de keizerlijke familie.

De Japanse regering heeft het bruidspaar een eenmalige uitkering toegekend van 775.000 euro ter compensatie van het verlies van de keizerlijke status van de prinses. Haar al enkele jaren geleden overleden vader was een neef van keizer Akihito.

Op Noriko’s moeder prinses Hisako en haar zusjes na was de keizerlijke familie niet aanwezig bij de huwelijksplechtigheid. Noriko had eerder in de week al omstandig en plechtig afscheid genomen van het keizerspaar, dat haar een gelukkig leven toewenste. Noriko (26) op haar beurt dankte hen voor alle goede zorgen.

Volgens de wet verliezen prinsessen hun titel wanneer ze buiten de familie trouwen. Prinsen daarentegen behouden hun status. Hun echtgenotes worden door hun huwelijk automatisch lid van de keizerlijke familie.


Meer Vorstenhuizen