Abdullah kijkt vast vooruit naar Jordaans eeuwfeest

Vorsten

10-12-2020 20:39:04

Koning Abdullah van Jordanië kijkt langzaamaan vooruit naar het honderdjarig bestaan van zijn land in 2023. Hij benoemde het aanstaande eeuwfeest in zijn speech bij de opening van een nieuw parlementair jaar.

“Degenen die de geschiedenis van dit land kennen, staan versteld van onze reis van honderd jaar”, zei de koning. Hij noemde Jordanië “groots en trots zoals de bergen” en als “de vastberadenheid van zijn inwoners”.

Abdullah sprak zijn onderdanen ook rechtstreeks aan: “Jullie zijn vastbesloten mensen. Laten we ons patriottisme tonen in actie, toewijding en prestaties, zodat Jordanië sterk en trots blijft.”

De koning werd bij aankomst vergezeld door kroonprins Hussein. Beiden droegen een zwart mondkapje vanwege de coronacrisis. De pandemie bracht Abdullah eveneens ter sprake. Hij zei trots te zijn dat Jordanië ondanks de crisis met succes parlementsverkiezingen heeft kunnen houden. Prioriteit ligt volgens hem nog steeds bij het aanpakken van corona, de gezondheid van de inwoners en het beschermen van de economie.


Meer Jordanie

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord