Koningin Rania kiest voor Saudische mode-ontwerper

Vorsten

26-08-2020 15:57:51

Koningin Rania heeft voor de nieuwe foto’s die woensdag zijn vrijgegeven voorafgaand aan haar vijftigste verjaardag gekozen voor een jurk van het Saoedi-Arabische designerlabel Ashi Studio. Dat bevestigde de in Parijs wonende ontwerper Mohammed Ashi aan de nieuwszender Al Arabiya.

“Ik ben zeer vereerd dat Hare Majesteit Koningin Rania ervoor koos deze koninklijke jurk te dragen, die ontworpen was om kracht uit te stralen”, aldus de mode-ontwerper. Naast haar iconische stijl is de koningin een symbool van empowerment van vrouwen voor veel mensen over de hele wereld, aldus Al Arabiya. Volgens Ashi is Rania, die op sociale media miljoenen volgers heeft, voor hem een symbool van “inspiratie en kracht”.

Rania, echtgenote van koning Abdullah, werd gefotografeerd in de witte geborduurde crêpe jurk met lange mouwen en knoopdetail die ze combineerde met zilveren oorknopjes en een laag knot kapsel. De koningin is op 31 augustus jarig.

Ashi heeft verschillende andere internationale iconen gekleed, onder wie Beyoncé, meest recentelijk voor haar visuele album Black is King dat in juli werd uitgebracht.


Meer Jordanie

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord