Warm welkom voor staatsgasten van koning Abdullah

Vorsten

25-08-2020 16:39:18

De Jordaanse koning Abdullah en kroonprins Hoessein hebben dinsdagmiddag op het Queen Alia-internationale vliegveld van Amman achtereenvolgens premier Mustafa al-Kadhimi van Irak en president Abdel el-Sisi van Egypte met militair ceremonieel ontvangen. Het Jordaanse hof deelde op sociale media beelden van de aankomst van beide leiders.

De Jordaanse koning en zijn zoon, allebei voorzien van een mondkapje, onthielden zich van de in de Arabische wereld gebruikelijk omhelzingen bij de begroeting van de Iraakse regeringsleider en de Egyptische president. De aanwezige Jordaanse militairen hielden gepaste afstand bij de inspectie, die werd gevolgd door het spelen van de volksliederen van de respectievelijke landen.

De trilaterale top tussen Jordanië, Egypte en Irak kwam even op losse schroeven nadat een lid van de Iraakse regering en enkele andere functionarissen het coronavirus bleken te hebben. Maar Jordanië liet maandag weten dat de ontmoetingen door zouden gaan, al zijn er wel extra voorzorgsmaatregelen genomen.

Het is de derde keer in korte tijd dat de drie landen overleg voeren. Onderwerpen van gesprek zijn onder meer de economie, de veiligheidssituatie, de coronacrisis en andere ontwikkelingen in het Midden-Oosten.


Meer Jordanie

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord