Koning Abdullah in Singapore

Vorsten

2014-02-24 16:23:00

SINGAPORE – De Jordaanse koning Abdullah II is op bezoek in Singapore, bij president Tony Tan Keng Yam. Hij werd maandag welkom geheten met militair ceremonieel.

De koning van Jordanië inspecteerde de erewacht bij het presidentieel paleis Istana. De koning brengt een officieel bezoek van twee dagen aan het kleinste land van Zuidoost-Azië. Na Signapore reist de Jordaanse koning naar Jakarta.

Volgens Channel NewsAsia benadrukten beide staatshoofden de uitstekende relatie tussen Jordanië en Signapore. Beide landen zien zich geconfronteerd met een kleine bevolking en beperkte natuurlijke hulpbronnen. De koning en de president wisselen hierover ervaringen uit en verkennen ook nieuwe gebieden van samenwerking, zei de president. Eerder bezocht de Jordaanse koning een rondetafelgesprek van zakenmensen en bracht hij een bezoek aan een technische onderwijsinstelling.

”Het bevorderen van de interreligieuze dialoog is een gemeenschappelijk doel van onze beide landen”, aldus Tan. “Het is belangrijk dat landen met een multiraciale en -religieuze samenleving samenwerken om verdraagzaamheid tussen de verschillende godsdiensten te bevorderen en onderlinge acceptatie aan te moedigen.” Volgens Tan heeft de Jordaanse koning wereldwijd zijn leiderschap op dit gebied aangetoond. ”Als leider in de Arabische en islamitische wereld, geloven we dat Jordanië een belangrijke rol speelt in het bevorderen van tolerantie en acceptatie.”


Meer Vorstenhuizen