Koning centraal op Prinsjesdag

Vorsten

2014-09-15 06:32:00

DEN HAAG – De openbare agenda van koning Willem-Alexander bevat komende week één activiteit, namelijk Prinsjesdag. Op de derde dinsdag van september zal de koning de traditionele tocht met de gouden koets maken en de troonrede uitspreken.

Dat valt te lezen op de website van het Koninklijk Huis. Prinsjesdag is de opening van het nieuwe politieke jaar van de Staten-Generaal, de Eerste en Tweede Kamer. De koning zal dinsdag om 13.00 uur met zijn vrouw koningin Máxima in de gouden koets van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof rijden. In de gouden koets rijden prins Constantijn en prinses Laurentien ook mee.

Aangekomen bij het Binnenhof zal de koning in de Ridderzaal de troonrede uitspreken. In die rede maakt de koning de plannen van de regering voor het komende jaar bekend. Een deel van de plannen is afgelopen week al naar buiten gekomen.

De route die de gouden koets dit jaar rijdt, loopt van Noordeinde, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Toernooiveld, Korte Vijverberg naar het Binnenhof waar de koets stopt voor de Ridderzaal. Rond 14.00 uur vertrekt de koning weer met de gouden koets langs dezelfde route terug naar Paleis Noordeinde, waarna hij met de rest van het koninklijk gezelschap op het balkon van Paleis Noordeinde verschijnt.


Meer Vorstenhuizen