Koninklijke activiteiten in Beeld en Geluid

Vorsten

2014-01-28 11:57:00

HILVERSUM – Beeld en Geluid zet tijdens de voorjaarsvakantie vanaf 15 februari diverse koninklijke activiteiten op het programma. Twee weken lang kunnen kinderen en hun ouders meedoen aan workshops waarin ze leren hoe ze zich moeten gedragen in adellijke kringen. In de filmzaal zijn films en series over het koningshuis te zien, maakte Beeld en Geluid dinsdag bekend.

In de laatste twee weken van de tentoonstelling Leven met Oranje staat een bijzondere tafel opgesteld. Hier leren ouders en kinderen hoe het ‘heurt’. Hoe dek je een tafel in een paleis eigenlijk? Waar praat je over met staatshoofden en presidenten? Op virtuele wijze staat etiquette-deskundige Reinildis van Ditzhuyzen de tafelgasten met raad en daad bij.

Kinderen leren in de vakantie eveneens hoe een animatiefilm tot stand komt en ze kunnen hun eigen filmpje maken. Het complete voorjaarsvakantieprogramma staat op de website van Beeld en Geluid. De expositie Leven met Oranje, die vorig jaar juni in Hilversum werd geopend, is nog te zien tot en met 2 maart.


Meer Vorstenhuizen