Groothertog Henri krijgt speciale jubileumpostzegel

Vorsten

08-12-2020 17:39:06

POST Luxembourg heeft een speciale postzegel gemaakt ter ere van het 20-jarig jubileum op de troon van groothertog Henri. De zegel is vanaf dinsdag beschikbaar, blijkt uit een bericht van het groothertogelijk hof op Instagram.

Op 7 oktober was het 20 jaar geleden dat Henri het stokje overnam van zijn vader Jean. De groothertog ontving dinsdag twee hoge functionarissen van het Luxemburgse postbedrijf in wiens bijzijn hij de speciale postzegel in ontvangst nam. Henri kreeg een lijst met daarin een vel met de herdenkingszegels gepresenteerd. Ook zat hier een envelop in met daarop een stempel van de datum van Henri’s troonsbestijging.

Het zegeltje zelf toont Henri – getooid in pak met lichtblauwe stropdas – voor een groene achtergrond. Linksboven staat een tekening van een kroon met daaronder de letter H, refererend aan zijn naam en titel. De zegels kosten 80 cent per stuk.


Meer Luxemburg

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.