Stéphanie genoemd bij piramidespel

Vorsten

2016-02-21 17:02:00

LUXEMBURG – Een schandaal rond haar voormalige werkgever heeft erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg dit weekeinde in verlegenheid gebracht. De financieel directeur van de investeringsmaatschappij Kepha Invest SA, waarvoor Stéphanie voor haar huwelijk werkte, is inmiddels aangehouden op verdenking van fraude.

Kepha Invest zou 283 Belgische investeerders via een piramideconstructie 34,6 miljoen euro uit de zak hebben geklopt. Het bedrijf was actief van 2007 tot 2014, toen betalingen aan investeerders opeens stopten.

Het Luxemburgse hof bevestigde dat Stéphanie, toen nog gravin en niet gehuwd, enige tijd heeft gewerkt voor Kepha. Volgens Belgische media was ze aangetrokken vanwege haar goede naam en adellijke achtergrond, die bij investeerders vertrouwen moesten wekken.

Het hof ontkende tegen de krant ‘Le Quotidien’ dat de huidige erfgroothertogin op enigerlei wijze betrokken was bij de malversaties. Volgens Belgische en Italiaanse media – de gearresteerde financieel directeur is een Italiaan – is Stéphanie door het management van Kepha om de tuin geleid.


Meer Luxemburg

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana