Charlène: tweeling hopelijk voor Kerst thuis

Vorsten

2014-12-17 12:33:00

MONACO – Prinses Charlène van Monaco is een beetje moe, maar zij en de tweeling maken het goed. De vrouw van prins Albert II hoopt dat ze met Gabriella en Jacques nog voor Kerstmis naar huis mag, vertelt ze aan Paris Match.

Het is vrij gewoon dat de tweeling enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven na de geboorte. De kleintjes zijn te vroeg geboren, maar ze groeien elke dag goed. Charlène is zelf nog herstellende van de keizersnede.

De prinses vindt het moeilijk te zien op wie de kinderen het meeste lijken. “Het is verbazingwekkend hoeveel ze veranderen in de tijd tussen ochtend en avond. Hun gezichten zijn voortdurend in ontwikkeling. Hierdoor is het lastig om te zeggen met wie van ons ze de meeste gelijkenissen hebben. Misschien weten we volgende week meer”. Charlène hoopt de tweeling in het begin van volgende week aan het publiek voor te stellen, misschien nog voor de officiële presentatie op 7 januari.

Ouderschap

Volgens de prinses verandert het ouderschap iemand voor altijd en ze geniet van elk moment. “Ik was dolgelukkig om de tweeling voor het eerst te horen huilen. Ik werd overspoeld met emotie”, vertelt ze in het interview. “Ieder moment met hen is magisch”.

De geboorte van de kinderen heeft een sterk instinct in Charlène aangewakkerd om hen te beschermen. “Ze zijn de komende jaren mijn verantwoordelijkheid en ik zal mijn best doen hen te begeleiden en op te voeden met de waarden die mijn man en ik samen delen.”

De tweeling werd op 10 december geboren in het Princesse Grace-ziekenhuis in Monaco.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig