Amalia is inspiratiebron voor goudsmeden

Vorsten

2014-11-27 12:20:00

VOORBURG – De stembussen zijn gesloten voor een bijzondere ontwerpwedstrijd van de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Deze wedstrijd is bedoeld om het ambacht van goudsmid onder de aandacht te brengen. Tot woensdag konden alle Nederlanders meestemmen op acht genomineerde sieraden die gemaakt zijn door acht verschillende goudsmeden. Zij maakten een sieraad bij het thema Erfstuk van de toekomst.

De Prinses van Oranje was de inpiratiebron voor de goudsmeden. “De opdracht was dit thema uit te werken tot een juweel dat geschikt zou zijn voor prinses Amalia, onze toekomstige koningin. De link van het thema met het koningshuis ligt voor de hand, omdat ons lustrumjaar samenvalt met het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden”, laat de VGZ weten. Op 8 december wordt de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt.

Eerder deze week werd in de media gemeld dat de organisatie van de wedstrijd het winnende sieraad door middel van sponsoring als geschenk aan prinses Amalia zal aanbieden, maar dat is niet het geval. Er is sprake van verwarring met een particulier initiatief. De sieraden worden na de wedstrijd aan de ontwerpers teruggegeven. De ontwerpen zijn te bekijken op de website www.nederlandseontwerpwedstrijd.nl.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie