Appeltjes naar Haarlem, Amersfoort en Amsterdam

Vorsten

09-07-2020 14:03:41

Koningin Máxima en het Oranje Fonds hebben donderdag de winnaars van de Appeltjes van Oranje bekendgemaakt. Dat gebeurde dit jaar op afstand vanuit een tv-studio. De drie winnaars werden live in de uitzending overvallen met het goede nieuws door een felicitatieteam.

De prijzen gingen naar Bedrijf & Samenleving uit Haarlem, SOVEE uit Amersfoort en het grote Appeltje, de prijs voor het initiatief dat het meest opvalt, was voor Villa Pinedo uit Amsterdam. Deze stichting zet zich in voor kinderen in scheidingssituaties.

Bedrijf & Samenleving won met hun project Time 2 Shine. Zij koppelen jongeren met een probleemachtergrond aan een mentor die ze helpt bij de terugkeer naar school of het zoeken naar een woning. SOVEE viel in de prijzen met het project Mijn Tweede Familie, waarmee jongeren die hun ouders missen aan een tweede familie worden gekoppeld.

Alle winnaars konden via de live-verbinding rekenen op de persoonlijke felicitaties van de koningin. Máxima moedigde de organisaties vooral aan om op deze manier door te gaan.

De Appeltjes werden dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 beschermheer en -vrouw van het Oranje Fonds.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.