Koning krijgt eerste exemplaar biografie Willem van Oranje

Vorsten

21-10-2021 12:47:33

Koning Willem-Alexander neemt volgende maand de biografie van Willem van Oranje die is geschreven door cultuurhistoricus René van Stipriaan in ontvangst. Het staatshoofd krijgt het eerste exemplaar van De zwijger, Het leven van Willem van Oranje op 16 november in de Kloosterkerk in Den Haag.

Van Stipriaan deed twintig jaar onderzoek naar het leven van Willem van Oranje. Hij verwerkte nieuwe inzichten en nog onbekende details in het boek, waarover hij tijdens de presentatie zal vertellen. Stadhouder Willem van Oranje leidde in de zestiende eeuw de opstand tegen Spanje. Hij was de naamgever van het huis van Oranje en wordt ook wel de Vader des Vaderlands genoemd.

Schrijver en journalist Geert Mak zal tijdens de bijeenkomst in de Kloosterkerk een korte lezing geven. Ook zijn er toespraken van emeritus hoogleraar Nieuwe Geschiedenis Henk van Nierop en universitair hoofddocent Europese Studies Yolanda Rodríquez Pérez. Muziek is er van luitist Arjen Verhage en zangeres Henriette Schenk. Samen brengen zij een zestiende-eeuwse versie van het Wilhelmus ten gehore.

Meer Nederland