Koningspaar besluit kennismakingsreis

Vorsten

2013-11-21 05:21:00

ORANJESTAD – Tienduizend Arubaanse scholieren verzamelen zich donderdagmorgen in het Guillermo Trinidad stadion van Oranjestad voor een ontmoeting met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Aruba heeft daarmee een royale invulling aan de wens van het koningspaar dat zoveel mogelijk mensen hen bij de kennismakingsreis door het Caribisch deel van het koninkrijk kunnen zien.

Aruba heeft voor een sportevenement gekozen om de schooljeugd een “onvergetelijke en collectieve herinnering” te bezorgen aan het koninklijk bezoek. De ontmoeting waarbij ook aandacht wordt besteed aan de strijd tegen obesitas, vormt het hoofdbestanddeel van de tweede dag van het bezoek aan Aruba. Voor premier Mike Eman is de visite echter al geslaagd na de warme ontvangst en de spraakmakende feestavond met duizenden Arubanen woensdag. Dat zei Eman na afloop van het festijn op het strand bij Bushiribana.

Het bezoek aan Aruba wordt afgesloten met een receptie aangeboden door gouverneur Fredis Refunjol. Het koningspaar blijft daarna nog een aantal dagen op het eiland en gebruikt Aruba als uitvalbasis voor kennismakingsbezoeken aan de buurlanden Colombia (vrijdag) en Venezuela (zaterdag). In Venezuela heeft de oppositie zaterdag een grote manifestatie aangekondigd tegen het beleid van president Nicolás Maduro die net van het parlement buitengewone bevoegdheden heeft gekregen en daardoor per decreet mag regeren.


Meer Nederland