Koningspaar maakt wandeling in haven van Deventer

Vorsten

2021-09-14 11:46:51

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdag hun streekbezoek aan het zuidelijke deel van Salland begonnen in Café Punt in de haven van Deventer. Daar werden ze begroet door commissaris van de Koning Andries Heidema en de burgemeesters van de drie gemeenten die tijdens het verblijf in Overijssel worden bezocht: Deventer, Raalte en Olst-Wijhe.

Rode draad bij dit achttiende streekbezoek van het koningspaar is ‘nobaerschap’, het vermogen van de inwoners van de regio om samen te werken en zich op die manier aan te passen aan nieuwe omstandigheden en uitdagingen. Het havenkwartier van Deventer is daarvan een voorbeeld, zo kregen Willem-Alexander en Máxima te zien en te horen bij een korte wandeling bij de Eerste Havenarm naar het Italiaanse autotechniekbedrijf Bella Machina. Daarna waren ze bij een kort optreden van jongeren van het Theaterschip.

Aanpassing van dit deel van Deventer was nodig, omdat de havenactiviteiten terugliepen. De stad moest op zoek naar andere manieren om het gebied levend te houden en koos er onder meer voor particulieren en kleine ondernemers de gelegenheid te geven te bouwen voor eigen gebruik. Burgemeester Ron König leidde een rondetafelgesprek met de koninklijke gasten en ondernemers over de invulling van de Deventer stadsvernieuwing.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig