Video: Koninklijke familie vertrekt weer uit Eindhoven

Vorsten

27-04-2021 13:46:15

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn dinsdagmiddag na iets meer dan twee uur weer vertrokken uit Eindhoven. De Oranjes waren in de Brabantse stad om Koningsdag te vieren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het koninklijk gezin kreeg als slotakkoord een dans met drones te zien. Daarna droeg Iris Penning, de stadsdichter van Eindhoven, een gedicht voor. Het laatste woord was aan burgemeester John Jorritsma. “Wij vonden het een eer om u hier te begroeten”, zei hij tegen het koningspaar en hun dochters. “Uit de grond van ons hart veel dank.”

Het gezin vertrok daarna op dezelfde manier als waarop ze arriveerden. De jarige reed samen met zijn oudste dochter Amalia voorop in een oude DAF. Máxima reed samen met Alexia en Ariane achter haar echtgenoot in een hightech Lightyear.

De koning vierde zijn verjaardag, net als vorig jaar, vanwege het coronavirus in aangepaste vorm. Bij de activiteiten in Eindhoven was geen publiek aanwezig. Vorig jaar vierden de Oranjes digitaal ‘Woningsdag’ vanuit Paleis Huis ten Bosch.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft