Margriet en Pieter naar Canada-conferentie

Vorsten

2017-06-12 12:01:00

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven wonen donderdag een deel van een conferentie over Canadese samenleving en cultuur bij. De conferentie vindt plaats in de Senaatszaal van de Radboud Universiteit in Nijmegen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst maandag.

De tweedaagse conferentie The World Needs More Canada? Changes and Challenges in Contemporary Canadian Culture and Society wordt georganiseerd door de afdeling North American Studies van de universiteit en gaat over de vraag wat Canada de wereld kan bieden als het gaat om haar ervaring met maatschappelijke, politieke en culturele vraagstukken. Aan bod komen onderwerpen als diversiteit en multiculturalisme, duurzaamheid, migratie, nationale identiteit en recht en veiligheid. De positie van de Canadese inheemse volken vormt hierbij een belangrijk thema.

Margriet en Pieter zijn zelf net goed en wel terug uit Canada. Het koppel bracht vorige maand een vijfdaags officieel bezoek aan Margriets geboorteland. Daar stonden ze regelmatig stil bij het Canadese aandeel in de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog en waren er verschillende ontmoetingen met de omvangrijke gemeenschap van Nederlandse emigranten.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!